Stresshåndtering

Stressforebyggelse og håndtering af stress er et felt der ligger mit hjerte meget nært, og som jeg har arbejdet intensivt med siden 2009.

Mit arbejde med stress foregår på flere planer; fra rådgivning af topledelser, lederkurser, træning i stresshåndtering og forebyggelse af hele organisationer samt foredrag og hjælp ved individuelle tilfælde af stress. Herudover har jeg været med til at undervise og certificere adskillige hold af stresscoaches på stresscoachinguddannelsen hos Matzau Erhvervspsykologer.

Du kan kontakte mig hvis din organisation har brug for hjælp til at knække stresskurven, mindske sygefraværet og øge arbejdsglæden, så finder vi sammen ud af, hvad der skal til for at hjælpe jer.

Jeg kan også hjælpe når I har medarbejdere der allerede er ramt af stress og har brug for et behandlingsforløb hvor jeg holder både medarbejderen og nærmeste leder/HR i hånden hele vejen fra stress til indslusning og rådgiver begge parter løbende igennem forløbet.

 
Maria_klinke_prikker_01.png

“Jeg har samarbejdet med Maria i en årrække og har sjældent mødt så skarpt og kompetent et menneske, når det handler om at se bagom det vi hver især tror er vores eneste virkelighed og finde ind til et sted, hvor der er mere energi og potentiale at hente og desuden mulighed for andre måder at møde verden på. Det er tydeligt i samarbejdet med Maria, at hun har en meget stor viden om og erfaring med stressramte og hvad der skaber det. Hun kan på den mest omsorgsfulde og insisterende facon få mennesker tilbage til mod og motivation igen.

Maria har, som noget særligt, stor respekt for, at det at gå ned med stress indebærer psyken såvel som kroppen og hun arbejder målrettet og opmærksomt på at hele systemet kommer på ret køl igen. Jeg oplever mennesker komme igennem forløb hos Maria som bedre versioner af dem selv. Ikke blot tilbage til det gamle, men klogere på egne grænser og behov samt, hvad der driver dem i hverdagen. En anden ting jeg virkelig godt kan lide ved den måde Maria arbejder på er, at hun insisterer på at have kontakt til den arbejdsplads den stressramte kommer fra, således at der er klare forventninger fra begge sider til forløbet, samt vejledning i, hvordan og hvornår medarbejderen kan vende tilbage til arbejdet.

Jeg har desuden haft fornøjelsen af at have Maria ude i virksomheden og holde et oplæg om stress, hvad det er, hvad man skal være opmærksom på og, hvad man kan gøre både som individ og som organisation, for at undgå at udvikle og skabe stress. Vi mærkede tydeligt, hvor meget erfaring Maria har med at arbejde med mennesker og organisationer i forhold til stress. Det var også interessant at opleve, hvordan Maria helt instinktivt kan vurdere stressniveauet i den forsamling hun taler til.

Jeg giver derfor min varmeste anbefaling til et forløb hos Maria, hvis du kæmper med finde dig tilrette i arbejdslivet, eller endda har kæmpet så længe at du mærker symptomer på stress. Maria griber dig der hvor du er. “

– Xenia Wolf, Head of People and Organization